Ajoneuvot

Soodapuhallus ei riko Gelcoat-pintaa

Borgwardin takaluukku puoliksi soodapuhallettu.

Borgwardin takaluukku puoliksi soodapuhallettu.

Soodapuhallus ei kuluta, lämmitä tai venytä peltiä, vaan jättää pellin alkuperäisen passivoinnin ehjäksi, mikä estää pellin välitöntä ruostumista vaikka kaikki maali on poistettu. Soodapuhallusta käyttävät ralliharrastajat, automaalaamot, entisöijät ja autokorjaamot.

Soodapuhallus ei riko, hio tai naarmuta lasia, alumiinia, lasikuitua, kromia, muovia tai muita herkkiä pintoja. Jokainen kerros maalia tai pakkelia tarkoittaa enemmän puhallusaikaa, paksun ja usean maalikerroksen poistaminen soodalla on monesti niin hidasta että soodan sijaan käytetään lasimurskaa puhallusaineena. Puhallusaineen valinta riippuu puhalluskohteesta ja tämä sovitaan asiakkaan kanssa etukäteen.

Ruostevaurioituneille metallipinnoille käytetään hienoksi murskattua lasia puhallusmediana. Lasimurska on kovempaa kuin sooda ja hioo puhallettavan materiaalin pintaa eli se ei sovellu kaikelle materiaalille, esimerkiksi muoville ja kumille. Lasimurska jättää vaalean ja matan pinnan, mihin maali tarttuu erittäin hyvin. Oikealla tekniikalla ja ammattitaidolla pelti ei veny eikä lämpene hiekkapuhalluksen tavoin. Käyttämämme lasimurska on kierrätettyä lasia. Se on niin hienoksi murskattua, että vaikka sitä hankaa käsiin siitä ei saa haavoja. Sitä ei myöskään tarvitse kerätä pihalta pois puhalluksen jälkeen sillä lasimurskaa käytetään myös maan parannusaineena ja on vaaratonta luonnolle.

Soodapuhallus soveltuu hyvin junavaunujen maalin poistoon tai töherrysten poistoon säilyttäen alkuperäisen maalin. Se soveltuu erinomaisesti lentokoneiden ja lentokonealumiinin puhdistamiseen/ maalinpoistoon, sillä sooda ei lämmitä tai venytä alumiinia.

Veneille suosittelemme soodapuhallusta pohjamaalin poistoon. Suurena etuna on nopeus, asiakas pääsee helpommalla; aikaa ja vaivaa säästyy ja se ei riko Gelcoat-pintaa ja soveltuu lasikuitu-, alumiini-, teräs- ja puuveneille.

Esimerkkejä ajoneuvojen soodapuhalluksesta:

  • autot, myös veteraaniautot
  • veneet: puu, alumiini, teräs ja lasikuitu (ei riko gelcoatia)
  • moottoripyörät
  • lentokoneet
  • junavaunut

Kun haluat, että Easy Blast ratkaisee puhallusongelmasi!