Mitä on soodapuhallus?

Näin menetelmä toimii

Mitä soodapuhallus oikein on?

Soodapuhallus on menetelmä millä saadaan poistettua maalia ja likaa helposti vahingoittuvista pinnoista. Oikein tehtynä soodapuhallus ei vaikuta alkuperäiseen pintaan juuri ollenkaan – vain maali, pintaruoste tai lika irtoaa jättäen materiaalin alkuperäiseen kuntoon.

Miten soodapuhallus toimii?

Soodapuhalluksen periaate on ilman ja soodan seos, joka puhalletaan kohteeseen 2-10 bar paineella. Soodapartikkelin osuessa kohteeseen rakenne hajoaa. Soodapartikkelista vapautuva energia sen hajotessa irrottaa maalin tai lian. Partikkelin hajoamisesta huolimatta soodapuhallus on erittäin hellävarainen ja puhallettava kohde ei lämpene. Hajoaminen tapahtuu erittäin alhaisessa lämpötilassa sillä soodan sulamispiste on 50 celsius astetta, jolloin soodakide hajoaa.

Mitä soodapuhalluksessa tapahtuu?

Soodan kemiallinen nimi on natriumvetykarbonaatti (NaHCO3), ja on veteen liukeneva valkoinen jauhe. Natriumvetykarbonaatin osuessa puhallettuun kohteeseen se hajoaa natriumkarbonaatiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi. Siksi puhallussooda on kertakäyttöistä. Puhallussooda on periaatteessa samaa ainetta kuin kaupoissa myytävä leivinjauhe, kiteen koko on vain isompi. Puhallussooda on ympäristöystävällistä ja sen pH-arvo on 8,6 eli melkein neutraali happamuudeltaan.

Kun haluat, että Easy Blast ratkaisee puhallusongelmasi!