Soodapuhallus

Hellävaraisempi puhallusmenetelmä

Sodablästringsaggregat: Gritco MM40

Soodapuhalluskalusto: Gritco MM40

Soodapuhallus on nopea, hellävarainen, ympäristöystävällinen, paloturvallinen ja kustannustehokas puhallusmenetelmä lian ja maalin poistoon herkästi vahingoittuville pinnoille. Oikealla tavalla suoritettuna puhalletun kappaleen alkuperäinen pinta ei vaurioidu, vain lika/maali irtoaa ja kappaleen pinta pysyy ennallaan.

Valitse soodapuhallus, koska se on:

Nopea

Menetelmä on tehokkaampi kuin perinteiset puhdistus- / hiontamenetelmät. Soodapuhallus ei useimmiten vaadi paljon esivalmisteluja. Koska esimerkiksi lasia tai kumia tarvitse suojata.

Hellävarainen

Soodapuhallus on Museoviraston hyväksymä tapa entisöintiin. Soodapuhallus ei kuluta/hio mekaanisesti, vaan puhallettu pinta puhdistuu soodapartikkelin hajotessa ja siitä vapautuvasta energiasta.

Ympäristöystävällinen

Soodapuhallus on monella tavalla ympäristöystävällinen. Tämä koskee sekä lähiympäristöä että puhallustyön suorittajaa. Käyttämällä soodapuhallusta ei tarvitse käyttää myrkyllisiä aineita puhdistaessa eri kohteita tai nokisaneerauksessa.

Puhallusmedia on periaatteessa samaa kuin ruokasooda. Ympäristö ja sinä asiakkaana arvostatte sitä että jäännöstuote on luonnollinen tuote, jonka voi huuhdella pois vedellä.

Paloturvallinen

Soodapuhallus on paloturvallinen menetelmä. Sooda ei pala eikä kipinöi puhaltaessa. Tämä on suuri etu puhaltaessa paloherkkiä kohteita kuten esimerkiksi polttoainetankkia. Soodapartikkelin osuessa itseään kovempaan pintaan syntyy kipinöimätön tai kuiva ”räjähdys”, jolloin pintakerrostuma irtoaa ilman paloriskiä.

Kustannustehokas

Tämä on erittäin kustannustehokas menetelmä. Aika on rahaa ja soodapuhalluksella säästyy aikaa verrattuna muihin puhallusmenetelmiin.

Esimerkiksi autoa puhaltaessa ei tarvitse purkaa kokonaan, sillä sooda ei vahingoita kumia, lasia tai muovia. Kun puhutaan teollisuudesta, esimerkiksi valmiiksi koneistettuja osia pystytään soodapuhaltamaan peittämättä koneistettua pintaa.

Jopa taloremontissa säästetään aikaa. Koska esimerkiksi ikkunakarmeja puhaltaessa ei tarvitse teipata tai peittää lasia.

Joustava

Soodapuhallus soveltuu lähes kaikkeen puhdistukseen ja maalinpoistoon. Tämä tekee siitä olemassa olevien puhallusmenetelmien yksi joustavin. Soodapuhalluksella pystytään puhaltamaan kaikenlaista: puuta, terästä, alumiinia, ruostumatonta terästä, betonia ja tiiltä ja jopa paperia – käyntikortista pystytään puhaltamaan logon pois.

Poikkeusia löytyy myös, esimerkiksi kovapintainen maali on periaatteessa mahdoton saada pois pehmeältä puupinnalta vahingoittamatta puuta, sama pätee muilla puhallusaineilla kuten esimerkiksi hiekka.

Kun haluat, että Easy Blast ratkaisee puhallusongelmasi!