Vakuumipuhallus

Lähes pölytön ja melutaso on alhainen

Easy Blast vakuumipuhaltaa pölyttömästi Tornado ACS laitteella.

Easy Blast vakuumipuhaltaa pölyttömästi Tornado ACS laitteella.

Mitä on vakuumipuhallus?

Vakuumipuhallus perustuu patentoituun periaatteeseen alipainetta käyttäen. Laite on kompakti eikä ole sen suurempi kuin teollisuusimuri. Kone tuottaa alipainetta (vakuumia) jolla puhalluskupu pysyy kiinni puhallettavassa pinnassa. Se sisältää myös suotimen joka erottaa ”lian” puhallusaineesta. Itse puhallus tapahtuu tiiviin, lasilla varustetun kuvun sisällä.

Kuinka se toimii?

Kun laite käynnistyy se kehittää noin 170 mbar:n alipaineen. Puhalluskupu laitetaan puhallettavaan pintaan mihin se imeytyy kiinni alipaineen avulla. Nyt vasta puhallusaine pääsee virtaamaan kupuun jolloin se on suljettu kierto. Puhallusaine imeytyy suuttimen kautta jopa 400 km/h vauhdilla ja osuu puhallettavaan pintaan. Lasipaneelien ansiosta pystyy seuraamaan prosessin etenemistä. Kun puhallusaine osuu pintaan se imeytyy takaisin laitteeseen ja vie irtoavat partikkelit mukanaan. Laitteen sisällä kevyet partikkelit jää suodattimeen ja puhallusaine menee kiertoon. Suljetun kierron ansiosta puhallusmenetelmä on pölytön ja melu pysyy alhaisena (75 desibeliä) – sama kuin teollisuusimurilla.

Missä sitä käytetään?

Vakuumipuhallusta käytetään puhdistukseen sisä- ja ulkotiloissa sileille pinnoille (korkein epätasaisuus noin 3 cm), myös kulmiin. Erikoistehtäviin on myös mahdollisuus valmistaa erilaisia suulakkeita. Menetelmää käytetään:

  • graffitin poistoon
  • kalkkisaostuman poistoon kaakelipinnoilta
  • luonnonkiven puhdistukseen
  • pintaruosteen poistoon
  • palosaneeraukseen
  • maalin/ lakan poistoon

Kun haluat, että Easy Blast ratkaisee puhallusongelmasi!