Fordon

SodablÀstring skadar inte bÄtens Gelcoat-yta

Bagagelucka
Halva bakluckan pÄ en Borgward sodablÀstrad.

SodablÀstring varken sliter, vÀrmer eller tÀnjer plÄt utan lÀmnar plÄtens ursprungliga passivering intakt, vilket gör att plÄten inte börjar rosta genast Àven om all mÄlfÀrg tas bort. SodablÀstring anvÀnds av rallyentusiaster, billackeringsverkstÀder, konservatorer och bilverkstÀder.

SodablÀstring bryter, slipar eller repar inte sönder glas, aluminium, glasfiber, krom, plast eller andra kÀnsliga ytor. För varje lager med fÀrg eller spackel tar det lÀngre tid att fÄ objektet plÄtrent, vid tjocka och vÀldigt mÄnga fÀrglager anvÀnds i mÄnga fall glaskross istÀllet för soda. Vilket blÀstermedel som anvÀnds bedömer vi frÄn fall till fall och kommer överens om detta med kunden.

För rostangripna metallytor anvÀnder vi finmalet glaskross som blÀstringsmedia. Glaskross Àr hÄrdare Àn soda och slipar det blÀstrade materialets yta vilket gör att det inte passar för blÀstring av alla material, exempelvis plast och gummi. Glaskross lÀmnar en ljus och matt yta som mÄlfÀrgen fÀster vÀldigt bra pÄ. Med rÀtt teknik och yrkeskunnighet varken töjs eller vÀrms plÄten som vid sandblÀstring. Glaskrosset som vi anvÀnder Àr av Ätervunnet glas, som Àr sÄ fint malet att man kan gnida det hÄrt mellan hÀnderna utan att fÄ nÄgra sÄr. Man mÄste inte heller samla upp glaskrosset efter blÀstring eftersom det Àven anvÀnds vid markförbÀttring och Àr ofarligt för naturen.

PÄ tÄg kan sodablÀstring anvÀndas för borttagning av fÀrg normalt frÄn de gamla vagnarna eller för klottersanering och spara den ursprungliga fÀrgen. LÀmpar sig utmÀrkt för rengöring av flygplan och flygplansaluminium, eftersom soda inte vÀrmer upp eller tÀnjer aluminium.

För bÄtar rekommenderar vi sodablÀstring för borttagning av gammal pÄvÀxthindrande fÀrg. Fördelarna Àr att det gÄr snabbt, Àr enkelt för kunden; man sparar tid och anstrÀngning, Àr skonsamt och den bryter inte Gelcoat-ytan samt lÀmpar sig för glasfiber-, aluminium-, stÄl- och trÀbÄtar.

Exempel pÄ sodablÀstring av fordon:

  • bilar, Ă€ven veteranbilar
  • bĂ„tar i trĂ€, aluminium, stĂ„l och glasfiber (skadar inte gelcoaten)
  • motorcyklar
  • flygplan
  • tĂ„gvagnar

NÀr du vill att Easy Blast löser dina problem!