SodablÀstring

Det skonsamma sÀttet att blÀstra

SodablÀstringsaggregat: Gritco MM40
Easy Blast sodablÀstrar med: Gritco MM40.

SodablÀstring Àr en snabb, skonsam, miljövÀnlig, brandsÀker och kostnadseffektiv blÀstringsmetod för borttagning av smuts och fÀrg frÄn kÀnsliga ytor, som lÀtt skadas. Genom en vÀl utförd blÀstring av ett föremÄl sÄ skadas inte föremÄlets ursprungliga yta, utan behÄller sitt ursprungsskick medan smutsen/fÀrgen försvinner.

Du ska vÀlja sodablÀstring, eftersom den Àr:

Snabb

Metoden Àr effektivare Àn gamla rengörings- / slipningsmetoder. SodablÀstring krÀver oftast inte nÄgra omstÀndiga förberedelser. Eftersom man inte t.ex. behöver tejpa för varken glas eller gummi.

Skonsam

SodablÀstring Àr en av Museiverket godkÀnd metod för restaurering. Vid sodablÀstring sker ingen mekanisk nötning, utan den blÀstrade ytan rengörs av den energi som uppstÄr vid sodapartikelns sönderfall.

MiljövÀnlig

SodablÀstring Àr pÄ mÄnga sÀtt en mycket miljövÀnlig metod. Detta gÀller för sÄvÀl omgivningen som den som utför blÀstringen. Genom att anvÀnda sodablÀstring behöver man inte anvÀnda giftiga Àmnen för rengöring av olika objekt eller sotsanering.

BlÀstringsmedian som anvÀnds Àr i stort sett det samma som bakpulvret i butiken. Miljön och du som kund uppskattar att restprodukten Àr en helt naturlig produkt som gÄr att skölja bort med vatten.

BrandsÀker

SodablĂ€string Ă€r en brandsĂ€ker metod. Soda brinner inte och inga gnistor uppstĂ„r vid blĂ€stringen. Detta Ă€r en stor fördel vid blĂ€string av brandfarliga objekt som till exempel en brĂ€nsletank. NĂ€r sodapartikeln trĂ€ffar en yta som Ă€r hĂ„rdare Ă€n vad den sjĂ€lv Ă€r uppstĂ„r en gnistfri eller torr “explosion” som gör att ytskiktet lösgörs utan risk för att brand uppstĂ„r.

Kostnadseffektiv

Detta Àr en mycket kostnadseffektiv metod. Tid Àr ju pengar och med sodablÀstring sparar man mycket tid som vid andra blÀstringsformer Àr ofrÄnkomliga.

NÀr t.ex. en bil ska sodablÀstras behöver den inte plockas sönder, eftersom soda skadar varken gummi, glas eller plast. NÀr det gÀller industrin gÄr t.ex. fÀrdigt bearbetade delar att sodablÀstra utan att tÀcka över den bearbetade ytan.

Även vid husrenoveringar sparar man tid. NĂ€r t.ex. fönsterbĂ„gar ska blĂ€stras slipper man det tidsödande arbetet med att tejpa och tĂ€cka in glasrutorna.

Flexibel

SodablĂ€string lĂ€mpar sig för nĂ€stan all sorts rengöring och fĂ€rgborttagning. Detta gör metoden till en av de mest flexibla blĂ€stringsmetoder som finns. Med sodablĂ€string kan man blĂ€stra allt frĂ„n trĂ€, stĂ„l, aluminium, rostfritt, betong till tegel och till och med papper – det gĂ„r till och med att blĂ€stra bort logon frĂ„n ett visitkort.

Det finns dock undantag, tex en hÄrd fÀrg pÄ en mjuk trÀyta Àr i princip omöjlig att blÀstra ren utan att skada trÀytan, samma gÀller för blÀstring med skarpare blÀstringsmedia som tex sand.

NÀr du vill att Easy Blast löser dina problem!